Над 99,00 лв. безплатна доставка до офис на Спиди

Ветом – пътят към истинското здраве

Препаратите, произведени от научно-производствена фирма “Изследователски център”, са високоефективни и с широкоспектърно действие.

Bacillus subtilis щам VKPM B-10641 (DSM 24613), Bacillus amyloliquefaciens щамове VKPM B-10642 (DSM 24614) и VKPM B-10643 (DSM 24615), Lactobacillus plantarum щам VKPM B-2347 и Propionibacterium freudenreichii VKPM B-6561 са активните вещества от серийните продукти за подобряване на здравето. Проектът за усъвършенстване на някои от свойствата на тези щамове е успешно изпълняван в продължение на 30 години и все още е в ход. Bacillus subtilis щам VKPM B-4759 е прототип на Bacillus subtilis щам VKPM B-10641 (DSM 24613). Той е създаден през 80-те години на миналия век в научните институции на микробиологичната индустрия в СССР, в рамките на правителствения проект за разработване на биогенни средства за защита от бедствия, и по същество представлява най-мощният имуномодулатор към днешна дата, който няма аналог в света.

Държавната регистрация на Ветом 1.1 като ветеринарен препарат с Bacillus subtilis щам VKPM B-4759 като активно вещество е направена през 1995 г. Това е първият микробиален препарат на базата на рода Bacillus в Русия и първият препарат, който подобрява цялостното здраве, като помага на тялото само да се справи с инфекцията. Многогодишната практика в прилагането на серийните продукти Ветом (от 1995 г. досега) потвърждава, че задачата е успешно изпълнена.

Препаратите значително намаляват риска от инфекциозно заболяване при хора и животни. Ако инфекцията вече е налична, активно помагат на организма да се избави от нея. Ефикасността им може да бъде оценена произволно от “не причиняват вреда” до “позволяват на тялото само да се справи с болестта”.

Един от качествените тестове със серийните продукти Ветом, съгласно Стандартите и техническите спецификации, е тестът за антагонистичната активност на активните вещества в препаратите спрямо следните инфекциозни микроорганизми – Shigella sonnei, Salmonella typhimurium (Salmonella enterica subsp. enterica serovar typhimurium – според съвременната класификация), Staphylococcus aureus, Candida albicans. Тези микроорганизми причиняват сериозни инфекции при хора и животни като различни видове дизентерия (шигелоза), салмонелоза, акне, антраксален карбуклер, импетиго, стафилококов синдром на изгорената кожа, флегмон, фурункулоза, абсцес, ендокардит, менингит, остеомиелит, пневмония, инфекциозно-токсичен шок, сепсис и много други (от заболявания на кожата, костите, меките тъкани, ставите до кандидози и травматични увреждания). Изследванията, проведени в Изпитвателната лаборатория за биотехнологичен контрол към НПФ “Изследователски център”, показват висока антагонистична активност и спрямо други инфекциозни микроорганизми – Candida krusei, Citrobacter diversus, Citrobacter freundii, Enterobacter agglomerans, Escherichia coli (токсикогенна и хемолитична), Klebsiella ozaenae, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella enterica subsp. enterica serovar choleraesuis, Salmonella enterica subsp. enterica serovar enteritidis, Salmonella enterica subsp. enterica serovar paratyphi B, Serratia marcescens, Shigella flexneri, Staphylococcus haemolyticus, Yersinia enterocolitica, Yersinia pseudotuberculosis.

Основните предимства на серийните продукти Ветом са следните:
– нямат странични ефекти;
– не водят до привикване;
– не водят до предозиране;
– могат да се прилагат с неограничена честота и продължителност на приема;
– могат да се прилагат без възрастови ограничения.

Източник:
www.vetom.biz

Публикациите в сайта са с изцяло информативен характер и не заменят квалифицираната медицинска помощ. Ползвателите на сайта следва да получат компетентно становище от лекар, преди евентуалното прилагане на каквато и да е част от посочената в него информация.

Споделете:

Други публикации