#

12 ползи от пробиотиците, за които изобщо не подозираме

Всеизвестно е, че пробиотиците са от съществено значение за нашето здраве. Ето и 12 наскоро открити ползи, свързани с техния прием, за които изобщо не подозираме:


1. Алергии и сенна хрема - децата на бременни жени, които са суплементирали с пробиотици по време на бременността си, имат значително по-малко алергии и са по-малко склонни към развитието на екзема.

2. Артрит - хората, страдащи от артрит, се справят значително по-добре с ежедневните си дейности, ако приемат и пробиотици, заедно с останалите медикаменти за състоянието си.

3. Безпокойство и стрес - пробиотиците намаляват нивата на кортизол в кръвта, като повлияват положително безпокойството и стреса.

4. Грип и настинка - пробиотиците не само предпазват от грип и настинка, но и помагат за по-бързото възстановяване, ако вече са налични респираторни инфекции.

5. Дентално здраве - пробиотиците значително облекчават периодонтита (възпаление на венците, което уврежда тъканта и костта, поддържащи зъбите) и намаляват образуването на кариес.

6. Депресия - пробиотиците подобряват настроението и облекчават състоянията на депресия и раздразнителност.

7. Диабет - приемът на пробиотици в първите 27 дни от раждането на деца с висок генетичен риск от диабет от първи тип намалява риска от автоимунна реакция на организма, прекурсор на диабет от първи тип, с 60%.

8. Диария и запек - всеизвестно е, че пробиотиците се използват за туширане на вредните ефекти от антибиотиците. Но сами по себе си, те могат да бъдат използвани за справянето с появили се състояния на диария и/или запек.

9. Колики - бебетата и малките деца, приемащи пробиоцити, страдат от по-малко колики.

10. Отслабване - в съчетание с подходящ хранителен режим и физическа активност, приемът на пробиотици спомага за редуциране не само на телесното тегло, но и на "лошия" холестерол и оксидативния стрес.   

11. Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) и аутизъм - едно от най-изненадващите открития за пробиотиците е, че намаляват риска от развитие на синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) и аутизъм.

12. Щастие - пробиотиците са в състояние да намалят негативното мислене, свързано с тъгата.


Източник:
www.naturalnews.com

Публикациите в сайта са с изцяло информативен характер и не заменят квалифицираната медицинска помощ. Ползвателите на сайта следва да получат компетентно становище от лекар, преди евентуалното прилагане на каквато и да е част от посочената в него информация.