#

4 начина, по които паразитите и чревните инфекции вредят на здравето ни

Паразитите и чревните инфекции са често срещано явление, дори в развитите западни страни. Градинарство, контакт с домашни любимци, плуване, пътуване до екзотични места, хранене навън - всичко това увеличава вероятността от зараза. Но какво всъщност причиняват паразитите и чревните инфекции и как се отразяват на цялостното състояние на организма?


1. Паразитите и чревните инфекции водят до недостиг на хранителни вещества.
 
При наличието на паразит (обикновено са няколко) или инфекция в червата започва сериозна конкуренция за витамини, минерали и други нутриенти, което в крайна сметка може да доведе до недохранване. Това може да предизвика редица симптоми като загуба или наддаване на тегло, постоянно чувство на глад, мускулни спазми, суха коса, чупливи нокти и т. н.


2. Паразитите и чревните инфекции нарушават целостта на чревната лигавица.

Паразитите и чревните инфекции нарушават целостта на чревната лигавица, за да могат впоследствие да разрушат секреторния имуноглобулин A (sIgA), който е като имунната система на червата. И правят това с една-единствена цел - да останат живи и да се размножават безпрепятствено.


3. Паразитите и чревните инфекции причиняват хранителни непоносимости.


Много от хората с паразити и чревни инфекции съобщават, че страдат от хранителни непоносимости и че тези непоносимости постоянно се променят. Това е така, защото паразитите в червата са в състояние да "превключват" имунната система от онова, което е известно като вроден имунен отговор (имунна система Th1), към реакцията "хранителна алергия" (имунна система Th2). Последното от своя страна може да доведе до крайно ограничен начин на хранене.


4. Паразитите и чревните инфекции освобождават токсични липополизахариди (LPS).


Бактериите, причиняващи инфекции в червата, притежават нещо, наречено слой от липополизахариди (LPS). Нашата имунна система възприема тези липополизахариди като заплаха и увеличава имунната реакция, което води до повече възпаления. Самите липополизахариди намаляват производството на бутират в червата (бутиратът е късоверижна мастна киселина с изявени противовъзпалителни свойства), което пък води до нарушаване целостта на чревната лигавица и до появата на т. нар. "пропускливост на червата".


Препаратите Ветом значително намаляват риска от паразитни и чревни заболявания, а ако такива все пак са налични, активно помагат на организма да се избави от тях. Част от инфекциозните микроорганизми, върху които въздействат серийните продукти Ветом, са:
Candida albicans, Candida krusei, Citrobacter diversus, Citrobacter freundii, Enterobacter agglomerans, Escherichia coli (токсикогенна и хемолитична), Klebsiella ozaenae, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella enterica subsp. enterica serovar choleraesuis, Salmonella enterica subsp. enterica serovar enteritidis, Salmonella enterica subsp. enterica serovar paratyphi B, Salmonella typhimurium (Salmonella enterica subsp. enterica serovar typhimurium - според съвременната класификация), Serratia marcescens, Shigella flexneri, Shigella sonnei, Staphylococcus aureus, Staphylococcus haemolyticus, Yersinia enterocolitica, Yersinia pseudotuberculosis и т. н.   


Източници:
www.sibosos.com

www.vetom.biz


Публикациите в сайта са с изцяло информативен характер и не заменят квалифицираната медицинска помощ. Ползвателите на сайта следва да получат компетентно становище от лекар, преди евентуалното прилагане на каквато и да е част от посочената в него информация.